DianaMed Esztétika Lézer Kft.
 
..esztétikai lézerkezelések a hibátlan bőrért...

FŐOLDAL ESZKÖZEINK ÁRAK / AKCIÓK Bejelentkezés KAPCSOLAT FOGÁSZAT
 


A kezelés egy „2 hullámhosszúságú kapcsolt lézer rendszer” segítségével történik. A lézer fénye a tetoválásban található festék színe szerint különbözőképpen nyelődik el, így egyféle lézer csak bizonyos színek esetén hatékony. Ezért van szükség 2 különböző fényhullámhosszra: a készülék a 1064 nm-es (nanométeres) Nd:YAG lézerrel a fekete és sötétkék, az 755 nm-es Alexandrit lézerrel a sötétvörös és lila pigmenteket képes kezelni.

A berendezés nagyon rövid fényimpulzusokat ad le, melyek energiája olyan gyorsan melegíti fel a festékszemcséket, hogy azok apró darabokra esnek szét. Közben a környező bőr alig melegszik fel, így a hegképződés is elkerülhető. A feldarabolódott festékanyag a bőr immunsejtjei számára hozzáférhetővé válik, amelyek részben elszállítják onnan, illetve a festék a bőrből fokozatosan kilökődik. Az így eltüntetett tetoválás helyén többnyire halvány folt marad. A bőr később, fokozatosan nyeri vissza eredeti pigmentációját.

 
A kezelések ideje és száma nagyban függ a tetoválás méretétől, a bevitt festékanyag sűrűségétől, minőségétől, a bőr típusától, a testtájtól. Általában 10-30 percig tart és több lépésben, 3-4 hetente jevasolt elvégezni. Legalább 5-8 alkalom szükséges a tetoválás eltüntetéséhez, extrém esetben azonban több kezelést is igényelhet.
 
A fekete, vörös, sötétnarancs és sötétkék tetoválások általában gyorsan reagálnak a kezelésekre, míg a zöld, lila, barna, világos narancs és kék tetoválás esetében több kezelésre van szükség. Javasoljuk, hogy lézeres kezelés előtt legalább két hétig ne napozzon, ne szoláriumozzon! Leghatásosabb a lézerkezelés világos bőrű embereken, akiknek a tetoválása sötét és csak a felületes rétegben van festék a bőrben. Kisebb energiával lehet csak kezelni azt, akinek a bőre is sötét, mert ilyenkor a lézerenergia egy részét a bőr is felveszi.

A kezelés után a bőr reakciói, viselkedése és a fájdalom igen változó, esetenként szükség lehet enyhe fájdalomcsillapításra, helyi érzéstelenítésre. A kezelt területen 8-10 napig tartó gyulladás léphet fel, a terület lehámlik, esetleg hegesedik, apró sebek is kialakulhatnak. Ödéma (duzzanat), égő érzés a leggyakoribb, ezeket jégzselével, hűtéssel lehet csillapítani. A kezelt területet óvni kell a kiszáradástól, tusolni lehet vele, de a túlzott feláztatást mindenképp kerülni kell. Né érje közvetlen napfény és UV-sugárzás.

A kezelés nem végezhető terhesség ill. szoptatás időszakában, keloidhajlam esetén, ha a páciens nem tudja elkerülni a direkt napfényt, ha allergiás reakciók veszélye áll fenn, továbbá a páciens irreális elvárásai esetén.