DianaMed Esztétika Lézer Kft.
 
..esztétikai lézerkezelések a hibátlan bőrért...

FŐOLDAL ESZKÖZEINK ÁRAK / AKCIÓK Bejelentkezés KAPCSOLAT FOGÁSZAT
 

KEZELÉSEK / Szeplők, pigmentfoltok


Az Alexandrit lézer fénye a bőr megsértése nélkül hatol a mélyebb rétegekbe , s ott – elnyelődve a bőr festékanyagában – szelektíven szünteti meg azt, azaz megfelelő energia tartományt alkalmazva a szeplők természetes festékanyaga elbomlik. A melanint tartalmazó bőralkotók (szőrszálak, pigmentfoltok) hatékonyan kezelhetőek az erek megkímélése mellett. A melanin bőrből való eltávolításakor a lézerfény a bőrfelszín nem sérti meg, vagyis a kezelés nem a bőrfelszín hámlasztásával történik. 
 

Kezelés előtt legalább 2 héttel a napozást, szoláriumozást kerülni kell, mert  fokozzák a festéksejtek pigmenttermelését. Barnító és szőrtelenítő krémek használata sem javasolt 1 héttel a kezelés előtt. Már egyetlen kezelés is eredményt hozhat, de a bőrtípustól, a felület nagyságától, a pigmentfoltok színétől függően több kezelés is szükséges lehet a kielégítő hatáshoz.

A szeplők, pigmentfolt kezelése után fehéres elszíneződés jelenik meg, majd néhány
óra alatt elmúló bőrpír, duzzanat és égő érzés alakul ki. Ezután néhány napig tartó pörkképződés, hámlás történik. Panthenol hab és más napégésre ajánlott  krémek, zselék használata szükséges lehet a kezelést követően.  A kezelések után legalább 2 hónappal, ill. a többlépcsős kezeléssorozat folyamán napozni, szoláriumozni nem szabad.

A kezelések befejezése után tapasztalatok alapján a többlet bőrfestéket termelő sejtek túlműködése hosszú időre megszűnik. Erős napozás is csak gyengébben okozza az ismételt festéktermelést. Ettől függetlenül fényvédő krémek használata javasolt a nyári napos órákban.

A kezelés nem végezhető terhesség ill. szoptatás időszakában, keloidhajlam esetén, ha a páciens nem tudja elkerülni a direkt napfényt, ha allergiás reakciók veszélye áll fenn, a páciens irreális elvárásai esetén.