DianaMed Esztétika Lézer Kft.
 
..esztétikai lézerkezelések a hibátlan bőrért...

FŐOLDAL ESZKÖZEINK ÁRAK / AKCIÓK Bejelentkezés KAPCSOLAT FOGÁSZAT
 

KEZELÉSEK / Lézeres szőrtelenítés


A lézeres szőrtelenítés gyors, hatékony, fájdalommentes és tartós megoldást kínál a nemkívánatos szőrszálak eltüntetéséhez, mely nemcsak kíméletes eljárás, hanem ápolt, esztétikus megjelenést tesz lehetővé állandó odafigyelés nélkül. Az Alexandrit lézer használatakor a nagyenergiájú lézerfény keresztülhatol a bőrön, majd a szőrtüszőben (az abban lévő melaninban) elnyelődik. Ennek során fényenergiája hővé alakul, ami felforrósítja és megsemmisíti a szőrtüszőt. A szőrtelenítés során a környező szövetek nem károsodnak. Mivel az elpusztult szőrtüsző többé nem képes új szőrszálat növeszteni, az eredmény a tartós szőrtelenség.
 

A szőr növekedésének 3 fázisát különböztetjük meg: növekedési (anagén), átmeneti (katagén) és nyugvó (telogén) fázis. A lézeres szőrtelenítés csak az aktív, növekedési fázisban lévő szőrtüszőket pusztítja el. Mivel a szőrzet egy része inaktív fázisban van, ezért ezekre a lézeres szőrtelenítés nem hat. Bár a lézeres szőrtelenítés már az első 2-3 kezelés alkalmával is rengeteg szőrtüszőt elpusztít, látványos eredményt csak 5-6 kezeléssel tudunk elérni.
 

Nem végezhető szőrtelenítés

amennyiben a páciens olyan gyógyszert szed, mely fényérzékenységet okoz ( akár hónapokkal a beszedést követően is!)
ha olyan bőrbetegségben szenved, amelynél a lézerfény ellenjavallt
a szemöldökön és tetovált bőrfelületen
nyílt sebek, sérülések helyén
napozás, szoláriumozás után min. 3 héttel, napégés esetén
lázas állapotban
a kezelést megelőző 21 napban gyantázott, epilált, szőkített szőrzetnél  
terhesség ideje alatt  


Munkatársunk megtagadhatja a kezelést a páciens irreális elvárásaival szemben, ill. ha a páciens egészségi állapota a szakember véleménye szerint veszélyezteti a páciens biztonságos kezelését. A kezelést minden esetben konzultáció előzi meg, kérjük tájékoztassa szakemberünket az esetlegesen fennálló betegségekről, egészségi állapotról, fenti tényezőkről.
 

A szőrtelenítés menete

A kezelés során mind a kezelő, mind a páciens egy speciális fényvédő szemüveget visel a szem óvása érdekében. A professzionális kezelőágy kényelmes elhelyezkedést tesz lehetővé bármely testfelület kezelése során.

A lézeres szőrtelenítés alatt a kezelendő területen hideg levegős hűtést alkalmazunk, amely kellemesebbé teszi az eljárást és egyúttal segít megóvni a bőr legfelső rétegeit a hő okozta károsodástól. A szőrtelenítés villanások sorozatából áll; egyetlen villanással egyszerre több szőrszálat távolítunk el. A lézer energiáját a pigmentált szőrszál a szőrtüszőbe vezeti, ahol elpusztítja azt. Az egyszer elpusztított szőrtüszőből már nem nő sötét, pigmentált szőr, helyükre csak pihék nőhetnek, ily módon a kezelés hatása végleges. 


A kezelés időtartama

A kezelendő bőrfelület nagyságától, bőrtípustól, a szőr mennyiségétől, sűrűségétől függően változik a kezelés időtartama. Pl. bajusz szőrtelenítése néhány percet vesz igénybe, azonban a hát vagy a teljes láb szőrtelenítése több időt igényel, akár 1-1-5 óra is lehet alkalmanként.

A kezelések gyakorisága és mennyisége is egyénre szabott. Mivel a szőrnek csak egy része (kb. 20-30%) van a növekedési fázisban a kezelés időpontjában, a lézersugár csak ezeket a szőrtüszőket tudja károsítani. Ahhoz, hogy az inaktív fázisban lévő szőrök is növekedni kezdjenek, egyénenként változóan 6-10 hétnek is el kell telnie, amikor újra ismételhető a lézeres szőrtelenítés. 5-6 kezelés már jelentős eredményt hoz, a tartós szőrtelenség megtartásához évente 1x egy ismétlő kezelés szükséges. 
 

Kezelés előtti teendők

Ahhoz, hogy munkatársunk felmérhesse a szőrös bőrfelület állapotát és meghatározhassa a kezelés menetét, a  konzultációra legalább 2-3 mm-es szőrzettel kell megjelenni. Az első kezelést megelelőző napon a szőrzetet le kell borotválni ( semmiképp nem gyantázni, epilálni, kémiailag szőrteleníteni), mert csak így tud a lézersugár a leghatékonyabban elnyelődni a szőrtüszőben. A kezelés előtt 24 órával testápoló használata, klóros uszodavíz, szauna, szolárium használata nem megengedett. Arckezelés előtt smink teljes eltávolítása szükséges.
 

Kezelés utáni teendők

A kezelendő bőrfelület a művelet során végig hűtés alatt áll a SmartCool® hűtőrendszernek köszönhetően, amely a hideg levegő befújásával egyben a fájdalomcsökkentést is szolgálja. Ennek ellenére, különösen érzékeny bőrűek esetén előfordulhat kipirosodás. Ezt jeges vagy hideg vizes borogatással nyugodtan lehet otthon is csillapítani.
Kezelés után min. 48 óráig nem szabad a kezelt felületen tusfürdőt, testápolót, illatszereket használni, uszodába, szaunába, gőzfürdőbe menni, sportolni az izzadás miatt. Napozás, szolárium legalább 3 hét elteltével lehetséges.
Két kezelés közötti szőrtelenítés csak borotválással történjen. A lézeres szőrtelenítést követő 2 hétben elkezdenek a szőrszálak hullani, de ezt tépkedéssel meggyorsítani nem szabad.