DianaMed Esztétika Lézer Kft.
 
..esztétikai lézerkezelések a hibátlan bőrért...

FŐOLDAL ESZKÖZEINK ÁRAK / AKCIÓK Bejelentkezés KAPCSOLAT FOGÁSZAT
 

KEZELÉSEK / Hegkezelés


Sebgyógyulási zavar alkalmával a hegek lehetnek széthúzottak, besüppedtek, a bőr szintjéből vaskosan előemelkedők, tömegesek. A hegszövet rugalmatlan, zsugorodása folytán a környező területek torzulásához vezethet. A kóros hegek gyakran esztétikailag nem tetszőek, funkcionális problémát, diszkomfort érzést, viszketést, fájdalmat okoznak.


Atrófiás heg akkor alakul ki, amikor a gyógyulási folyamat valamiért megszakad.
Így nem képződik elegendő mennyiségű új kötőszövet. Vérkeringési, ill. szöveti
elváltozás, melynek eredménye kráterszerű, mélyen a bőrbe húzódó heg.
A domború, vagy hipertrófiás heg röviddel a seb gyógyulását követően alakul ki,
és a kötőszövet túltermelt állapotát eredményezi. A heg elkezd kidudorodni,

 és kiemelkedni a környező bőrből. A hipertrófiás hegek kialakulása főleg akkor
valószínűsíthető, ha a sebet nem védik, nem kezelik, vagy ha fertőzés alakul ki.A túlnövekedett heg, azaz a keloid, a seb gyógyulását követően hosszabb ideig
alakul ki. Ez egy tömör, túltermelődött kialakulása a kötőszövetnek, melynek
következménye, hogy túlnő a seben, és az egészséges bőrön. A keloid lényegében
a sarjszövet jóindulatú burjánzása, főleg lányokon és fiatal nőkön alakul ki.
A megnövekedett feszüléssel járó heges testrészek szintén képesek a keloid képződésre.  

 

 
Az ilyen hegek kezelése igen nehéz, de a mai korszerű lézertechnológia
segítségével esztétikusabbá tehetők, így a bőr felületének sérülése nélkül csökkenthető vagy megszűntethető a sebhelyek vörös színe, mérsékelhetők a szintbeli egyenetlenségek. A mély hegek a bőr kollagénjének megújulása és a vízmegkötő képesség javulása következtében feltöltődnek, a kiemelkedőek pedig laposabbá válnak. A pórusméret egyidejű csökkenésével a heges bőr megjelenése nagymértékben javul.


Általános szabály az összes hegkezelésnél, hogy minél hamarabb fordulunk szakemberhez, annál gyorsabb és tökéletesebb lesz az eredmény, sőt, sokszor teljes mértékben eltüntethető a heg. A legjobb, amikor még vöröses árnyalatú, azaz még nem fehéredett ki. A lézerfény hatására a kollagéntermelés felgyorsul, javul a bőr vízmegkötő képessége s így halványul a vöröses szín.
Amennyiben a heg már kifehéredett, maximális eredményt már nem érhetünk el, viszont sokat javíthatunk az állapotán. Még ekkor is lehet csökkenteni a kiemelkedésen, ill. helyre lehet állítani a pigmentációt is.
 

A kívánt eredmény eléréséhez 2-6 kezelés szükséges, amit a tünetek súlyossága, illetve a bőrtípus is befolyásol. Egy-egy beavatkozás 15-30 percig tart, s enyhe csipkedő érzéssel jár. A bőrfelület hűtése miatt a kezelés komfortos és biztonságos, a bőr megújulásához vezet.
 

A kezelés nem végezhető terhesség ill. szoptatás időszakában, ha a páciens nem tudja elkerülni a direkt napfényt, ha allergiás reakciók veszélye áll fenn, továbbá a páciens irreális elvárásai esetén.


Napozás vagy szoláriumozás sem a kezelés előtt 3 hétig, sem azt követően 1 hónapig nem ajánlott! A kezelés végén munkatársunk a kezelés jellegétől függően utókezelést végez (hűsítés, gyulladáscsökkentés, fényvédelem), tájékoztatást ad a teendőkről és Ön még aznap visszatérhet napi tevékenységéhez.

A kezelés előtti és utáni teendők be nem tartása saját felelősségre történik, a nem megfelelő utókezelésből eredő károkért sem garanciát, sem felelősséget vállalni nem tudunk.