DianaMed Esztétika Lézer Kft.
 
..esztétikai lézerkezelések a hibátlan bőrért...

FŐOLDAL ESZKÖZEINK ÁRAK / AKCIÓK Bejelentkezés KAPCSOLAT FOGÁSZAT
 

KEZELÉSEK / Érkezelések


 
A hajszálér kifejezés egy gyűjtőnév, mely egy érfajtát takar. De azokat az ereket is idesoroljuk, amelyek annyira kitágultak, hogy szabad szemmel is láthatóak. A hajszálerek többnyire az arcon, dekoltázson, ill. az alsó végtagokon okoznak esztétikai problémát. Kialakulásukat elősegíti a kor, a családi hajlam, a napozás, a szoláriumozás, bőrbetegségek, hosszú idejű helyi steroid kezelés, megerőltetés, terhesség, hormonterápia, fogamzásgátló tabletta. A pókhálószerűen elágazó finom hajszálerek (főként arcon, dekoltázson), ill. a vastagabb, seprű vagy koszorú alakú tágult visszerek (főként alsó végtagokon) színe lehet vörös, kékes, sőt lilás árnyalatú is.
 
Az értágulatok egyaránt megjelenhetnek egészen fiatal korban és idősebb személyeknél is, hiszen többnyire öröklött vagy hormonális okai vannak. Szülés után gyakran látható a combon hálószerű formát öltve, idősebbeknél pedig inkább az arcon (kis piros „csíkként”) és az alsó végtagokon, kékes árnyalatú esztétikailag zavaró elváltozásként.
Sokat ronthat a helyzeten a helytelen életmód. A kevés mozgás, az ülőmunka, az állandó dehidratáltság csak fokozza a tüneteket, és gyorsítja a komoly baj kialakulását.
 
A rozácea az arcbőr kisereinek betegsége. Az esetek többségében az emberek nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az arcbőr kivörösödésének, a kezdetben vékony, majd vaskos erek megjelenésének. Eleinte ritkán zavaró, azonban az idő előrehaladtával gyakori lesz és folyamatosan pirossá és gyulladttá válik az arcbőr (azon belül is jellemzően az orron ill. a járomcsontokon). Többnyire a 3 0 és 50 év közötti nőknél jelentkezik. Férfiak esetében ritkább, de a tünetek súlyosabbak. Ha az értágulatokhoz bőrfeszülés, fájdalommal járó gyulladás is társul, a rozácea nevű betegség előrehaladott formájával van dolgunk.

Az általában 40 éves kor után elszaporodó kisebb-nagyobb rubinpiros 'pettyek'  az éranyajegyek, melyek ártalmatlan jelenségek, kicsi félgömbszerűen kiemelkedő vörös növedékek. Orvosi nevük "rubin-naevus" vagy "senilis angioma". A piros foltokat a hajszálerek ártalmatlan burjánzása okozza. A fehér bőrszínű emberek többségén a törzsön látható belőlük néhány, megjelenésük természetes folyamat következménye, mégis kozmetikailag zavaró volta miatt eltávolításuk indokolt. A jelenség kiváltó oka nem ismert, így megelőzésük sem lehetséges.
 
Az angiomák azaz edény- vagy érdaganatok rendellenes sűrűséggel elhelyezkedő vér- és nyirokerekből állnak, általában a bőrben és a bőr alatt találhatók, és vörös, vagy bíborszínű elszíneződést okoznak. Az angiomák többnyire veleszületettek, vagy közvetlenül azután jelennek meg, és anyajegynek nevezhetik őket. (Másfajta, a születéskor jelenlévő növedékeket is anyajegynek neveznek.) Az újszülöttek csaknem egyharmadában észlelhetők angiomák, amelyek egyénenként változó megjelenésűek, és általában csak kozmetikai problémát jelentenek. A legtöbbjük magától eltűnik.
 
A tűzfolt (naevus flammeus) a születéskor jelenlévő lapos, rózsaszín, vörös vagy lilás elváltozás, a bőr szintjében lévő fejlődési rendellenesség, az angioma egy fajtája. Rendszerint tartósan fennáll, a korral nem, vagy csak kis mértékben halványodik, felszínén néha apró, vöröses csomók képződnek. Gyakori az orrgyökön, a szem környékén, tarkótájon. A legtöbb tűzfolt ártalmatlan, de ha kiemelkednek a bőr felszínéből, az esetleges sérülések, a krónikus elfertőződés, a keringési rendellenességek lehetősége jelentősen megnő. Ha az elszíneződés zavaró, lézeres halványítása javasolt.


Az értágulatok, rozácea, seprűvéna, tűzfolt, hemangióma kezelésére hatékony lézerfény technológiát alkalmazunk.

Hogyan segít a lézeres kezelés? A lézerkészülék egy célzott fénysugár révén képes az erekbe juttatni a megfelelő nagyságú energiát, s elzárni a kórosan tágult érszakaszt. A lézer„szelektíven”, azaz a környező terület károsítása nélkül forrósítja fel a kezelt ér falát, ami ezután összetapad és felszívódik. A kezelést követően a tágult ér lassan és természetes módon tűnik el. Akár már egyetlen lézeres kezelés is szép eredményt hozhat, de az értágulatok kiterjedésétől és súlyosságától függően több alkalomra is szükség lehet. A kezelés után az ér eltűnhet, azonban pár órával később újra megjelenhet – ez nem befolyásolja a gyógyulást! A tényleges eredmény csak 3-6 hónap múlva fog látszódni, mivel a kezelt erek felszívódásához idő kell.
 
A módszer non-invazív, vagyis a bőrfelület megsértése nélkül képes orvosolni a problémát. A kiterjedéstől függően 10-30 percig tartó lézeres kezelést hideglevegős fájdalomcsillapítással végezzük a bőr védelme és a komfortérzet fokozása érdekében. Amennyiben csak kis felület érintett, a beavatkozás után folytatható a napi tevékenység, de nem javasolt a fizikai megterhelés, szaunázás. Az alsó végtag kezelése után mindenképp érdemes pihenni, a pár napig viselt fásli pedig gyorsíthatja a gyógyulást. 

A kezelés nem végezhető terhesség ill. szoptatás időszakában, ha a páciens nem tudja elkerülni a direkt napfényt, ha allergiás reakciók veszélye áll fenn, továbbá a páciens irreális elvárásai esetén.
 

Napozás vagy szoláriumozás sem a kezelés előtt 3 hétig, sem azt követően 1 hónapig nem ajánlott! A kezelés végén munkatársunk a kezelés jellegétől függően utókezelést végez (hűsítés, gyulladáscsökkentés, fényvédelem), és Ön még aznap visszatérhet napi tevékenységéhez. A lábat 3 napig pihentetni kell lábon végzett kezelést követően és szigorúan be kell tartani a kezelés utáni fontos teendőket is. Ezekről a konzultáción kap részletes felvilágosítást.

A kezelés előtti és utáni teendők be nem tartása saját felelősségre történik, a nem megfelelő utókezelésből eredő károkért sem garanciát, sem felelősséget vállalni nem tudunk.